Aktuelno

Travničanin Mladen Solomun zatvara SFF: Ispred Vječne vatre se očekuje na desetine hiljada posjetilaca! (FOTO)

Planet Obuca

Jedan od najpoznatijih DJ-eva, Solomun, 19. augusta iznad Vječne vatre nastupit će povodom zatvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Mladen Solomun, rođeni Travničanin, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prošli put nastupio je 2019. godine, a ispred Vječne vatre okupilo se, po procjenama, oko 40.000 ljudi.

Ove godine, SFF očekuje i bolju posjetu, a ne sumnjamo da će Mladen napraviti atmosferu za pamćenje u srcu Sarajeva. Ovim povodom, billboardi su postavljeni i u našem gradu, a Mladen je za Mixmag Adria 2019. govorio o Travniku i svojoj porodici.

”Gaža u Sarajevu je bila jedan od mojih vrhunaca prošle godine, posebno zato što dugo vremena nisam bio u Bosni, pogotovo izvan Travnika, grada u kojem sam rođen i u kojem živi mnogo članova moje obitelji. Trebao bih biti tamo češće! Bilo je takvo zadovoljstvo biti opet tamo. Kasnije, kada sam nastupao na otvorenom u Sarajevu i pogledao u oči ljudi koji su plesali, u njima sam vidio sebe. Osjećao sam se kao kod kuće. Na neki način sam se ponovno pronašao tamo. Na kraju večeri oči su mi bile pune suza.” izjavio je planetarno popularni DJ.

Travnicki.INFO