Transparency International
Travničanin Nermin Mešinović, nerezidentni ambasador BiH u Republici Tunis, predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Tunis
Travničanin Nermin Mešinović, nerezidentni ambasador BiH u Republici Tunis, predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Tunis - photo: MVP BiH
Aktuelno

Travničanin Nermin Mešinović, nerezidentni ambasador BiH u Republici Tunis, predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Tunis

Planet obuca
Nerezidentni ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Tunis Nermin Mešinović predao  je 25. maja 2021. godine akreditivna pisma predsjedniku Republike Tunis Kais Saiedu. Svečana ceremonija predaje akreditivnih pisama upriličena je za četrnaest nerezidentnih ambasadora u Predsjedničkoj palati, koja se nalazi u istorijskom mjestu Kartaga, udaljenom 15 km od glavnog grada.
Tokom ceremonije ambasador Mešinović i predsjednik Saied su istaknuli veoma dobre i prijateljske odnose BiH i Tunisa, uz izraženu nadu da se ti odnosi unaprijede, na svim poljima, posebno ekonomskim.
Ambasador Mešinović je izrazio uvjerenje da će se sa početkom rada Ambasade BiH u Tunisu stvoriti bolji i realniji uslovi za dinamiziranjem ukupnih odnosa BiH i Republike Tunis te buduće saradnje.
Predsjednik Saied je izrazio zadovoljstvo i naglasio važnost nedavno donesene Odluke Predsjedništva BiH o otvaranju Ambasade Bosne i Hercegovine u Tunisu.
Ambasador Mešinović je izrazio nadu da će istovjetnu odluku u pogledu otvaranja Ambasade u BiH donijeti i Republika Tunis.
 

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine/Agencija DAN