Travničanin suorganizator uspješne E-Business konferencije: KONVERZIJA 2017 nadmašila očekivanja!
photo: Agencija DAN
Aktuelno

Travničanin suorganizator uspješne E-Business konferencije: KONVERZIJA 2017 nadmašila očekivanja!

Proteklog je vikenda Banja Luka ugostila oko 200 učesnika konferencije Konverzija, zainteresiranih za novosti iz oblasti online marketinga i IT industrije.

Organizatori su bili Nedim Šabić i Nemanja Krecelj čija se želja, da okupe samo dobre predavače, zaista i ispunila i pokazalo potpuno opravdanom.

Ova konferencija je zajednička ideja mene i Nemanje Krecelja. Prezadovoljan sam, prvenstveno zbog priznanja koje nam je udijelio Istok Pavlović, rekavši da je bio na stotine konferencija širom svijeta, ali da je ovo najbolja prva konferencija na kojoj je bio. Mi smo dosta konferencija također obišli i mi smo subjektivni, ali kada to kaže neko ko je obišao svijet i prisustvovao konferencijama, to nas čini izuzetno ponosnim. Velika razlika Konverzije u odnosu na druge konferencije je to što nema sponzorskih predavanja. Također, tražili smo stručnjake koji će dijeliti znanje bez štednje, a na panel diskusijama ste mogli vidjeti da među govornicima nema zavisti i svi su aktivno učestvovali u kompletnom procesu. Jednostavno je vladala neka pozitivna energija“, naglašava Nedim Šabić jedan od organizatora Konverzije.

Na Konverziji su uglavnom učestvovali predstavnici određenih agencija koje se bave online marketingom, ali i freelanceri koji žele poboljšati svoj biznis, i zato je po završetku konferencije zadovoljtvo organizatora veliko s obzirom na dobivenu potvrdu o uspješnosti ovog projekta, potvrđuje organizator Nemanja Krecelj: “Na moje iznenađenje svi smo prezadovoljni, ja i dalje nisam svjestan da smo uspjeli odraditi ovakvu organizaciju, dovesti ovaj broj ljudi i priuštiti ovoliku količinu novog znanja i motivacije. Reakcije učesnika su izuzetno pozitivne, i ovom prilikom bih se zahvalio svima onima koji su doprinijeli ovako dobroj organizaciji. Mi uvijek radimo dugoročne projekte, a jedan od njih je i Konverzija. Iz Banja Luke, odakle sam i ja sam, stvari idu nešto sporije i promjene se sporije dešavaju, a organizacijom ovakve jedne konferencije naš je cilj da te procese ubrzamo i dodijelimo ljudima željeno znanje.

Ovom prilikom organizatori su tražili od učesnika sugestije i kritike o vrijednosti konferecije, s obzirom na to da žele Konverziju kreirati kao jedan stalni, dugoročni projekt, mjesto gdje se traži i dobiva znanje, i u tom smislu, kako kaže Šabić, imaju svijetla očekivanja: “Mislim da sve ovo ima budućnost, i mi ćemo se potruditi da od Konverzije napravimo industrijski standard. Dakle, da ovdje svi mogu naučiti nešto novo, a ne da slušaju staro i već poznato. To ćemo se potruditi, kao i da dovodimo najbolje predavače. Ukoliko ne bude dovoljno dobrih, radije ćemo smanjiti broj predavača, nego dopustiti da se priča ono što se već pričalo.

I zaista, to je ono što Konverziju čini drukčijom od drugih. Nije bila namjera tek dovesti sponzore, učesnike, predavače i zadovoljiti formu, a po završetku prezentirati markantne brojke o rezultatima, kojih najčešće ili uopće nema ili su neznatni.

Ovaj put prema onima koji su izdvojili svoje vrijeme, prešli po nekoliko stotina kilometara, organizacijski napravili veliko ulaganje da stignu ovg vikenda u Banja Luku, pokazano je poštovanje. To uvažavanje bilo je vidljivo oba dana trajanja konferencije kroz ljubaznost i brigu domaćina, stalnu dostupnost osvježenja, prigodne pauze, iskorištene za razgovor sa predavačima, ali i kroz sam izbor tema, te način njihove prezentacije.

Nerijetko, oni koji posjećuju slične konferencije osjete se prevarenim, jer ono što se priča na takvim prigodama biva uvrjedljivo za onog ko sluša. Često su to davno ispričane priče, one, kojima se tek zadovolji forma.

Ovaj put ne, a baš radi toga, Konverzija kao novi projekt, ostavlja nadu da postoji prava adresa za sve one duboko razočarane u praznu priču, dakle, sve one željne znanja, s obzirom na to da predavači koji su ovdje pričali znaju o čemu govore, imaju boogato iskustvo i rado ga dijele.

Agencija DAN