X
    Categories: Arhiva

Travničanin uskoro ministar u Vladi F BiH?

Nakon što je početkom ovog mjeseca ulaskom SBB-a proširena vladajuća koalicija u Bosni i Hercegovini, realno je bilo očekivati da će usljediti i nova raspodjela pozicija.

Ugodno iznenađenje je da se posljednjih par dana u kombinacijama za ministarske pozicije u Vladi Federacije BiH konačno pojavilo i ime Travničanina, Zlatana Vujanovića.

Vujanović je diplomirao elektroniku na Vojnotehničkom fakultetu u Zagrebu 1989. godine – smjer telekomunikacije i stekao zvanje diplomiranog inžinjera elektronike. Nakon studija, 1989.-1994. radio kao glavni metrolog za elektronske instrumente u Mjernom laboratoriju Tehničko-remontnog zavoda u Travniku.

U periodu 1994.-2013. radio je u vodećim međunarodnim institucijama u BiH na menadžerskim poslovima, na kojim je između ostalog uspješno vodio višemilionske humanitarne projekte.

Zlatan odlično govori engleski jezik, a na Općim izborima 2014. godine bio je kandidat SBB BiH za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

Savez za bolju budućnost BiH ga je predložio za ministra trgovine u Vladi F BiH.

Travničani koji ga poznaju, slažu se u zaključku da je izvrstan kandidat za obavljanje ovako visoke funkcije, te su mu zaželjeli mnogo uspjeha u daljem radu.

Travnicki.INFO

Travnik:
Related Post