BH Telecom
Aktuelno

Travničanka Adela Dobrić dobitnica plakete eTwinning Državne službe za podršku

Ove godina proslavlja se pet godina eTwinning zajednice u BiH. U nju je uključeno preko 470 odgojno-obrazovnih ustanova predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i više od 1 400 radnika u tim ustanovama u našoj zemlji.

eTwninng BiH djeluje unutar APOSO-a (Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje) kao Državne službe za podršku i u sklopu Erasmum programa. Od 2019. godine djeluje i osam ambasadora/ica među kojima je i naša sugrađanka mr. sci. Adela Dobrić zaposlena u JU za predškolsko odgoj i obrazovanje obdanište Travnik.

Gospođa Dobrić je dobitnica više priznanja, nagrada, pohvala i dr. u oblasti obrazovanja i inovacija, ali ova za nju je posebna jer eTwinning zajednica prepoznaje i nagrađuje kvalitet na jedan veoma transparentan način, omogućava da putem eTw portala radi na vlastitom profesionalnom usavršavanju, platforma joj omogućuje kontakte, saradnju i partnerstvo sa sebi sličnim i smatra da je biti dio tima ljudi koji kojima je stalo do profesije kojom se bave velika čast i zadovoljstvo.

U Sarajevu u dvorani Parlamentarne skupštine BiH Agencija za predškolsko osnovno i srednje obrazovanje – eTwinning Državna služba za podršku je dodijelila plaketu Adeli Dobrić za nominaciju projekta „Dan jabuke“ za eTwinning Evropsku nagradu. Ovaj projekat je već nagrađen sa dvije nagrade i to Državnom oznakom kvaliteta i Evropskom oznakom kvaliteta.

Agencija DAN