Aktuelno

Travničanka Selma Purić nastupa za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci na predstojećem Svjetskom prvenstvu! (FOTO)

O uspjesima muške reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci većina javnosti je upoznata. S obzirom na to da je naša država dobila povjerenje organizacije ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci, u februaru je formirana i ženska reprezentacija, koja će ovim putem nastupiti sa najboljim zemljama svijeta.

Posebno zanimljivo za Travnik i SBK je to što će za reprezentaciju nastupiti Travničanka Selma Purić, koja je svoje sportske uspjehe već ostvarila u plivanju, a sada želi pomoći izabranoj vrsti u sjedećoj odbojci.

Kako se pojavilo interesovanje za sjedeću odbojku, i kako je počela ta priča?

Sa sjedećom odbojkom sam počela da se bavim prije 3 godine , kada sam nakon covid lockdown-a odlučila da želim sebi promijeniti način života i početi se baviti nekim sportom. Dobila sam poziv od jednog kluba iz Zenice i tu su počeli moji prvi treninzi i tu se razvila ljubav prema sjedećoj odbojci. Nakon toga sam dobila poziv za člana reprezentacije i sada sam tu gdje jesam i jako sam zadovoljna svojim napretkom.

 

Kakva su očekivanja novoformirane reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu?

S obzirom da smo tek formirana reprezentacija Bosne i Hercegovine nemamo prevelika očekivanja na Svjetskom prventstvu. Na nama je da se borimo i da damo sve od sebe, kao što i hoćemo.

 

Poznata si kao osoba koja je fizički aktivna, gdje crpiš motivaciju za to?

Život pred nas stavlja mnoge prepreke preko kojih mi moramo prelaziti, a na nama je da odlučimo kako ćemo se boriti sa njima. Iz dana u dan nailazim na te prepreke ali najveću motivaciju crpim iz porodice i prijatelja koji me tjeraju da budem bolja, da se borim i ne odustajem.

Selmi i našim reprezentativkama želimo puno sreće na svjetskoj smotri!

Travnicki.INFO