Transparency International
"Travnička petica" - Više od 500 prijava za ovogodišnju utrku
"Travnička petica" - Više od 500 prijava za ovogodišnju utrku - photo: Agencija DAN (arhiv)
Sport

“Travnička petica” – Više od 500 prijava za ovogodišnju utrku

Planet obuca

Više od 500 takmičara iz nekoliko zemalja prijavljeno je do sada za učešće na četvrtom izdanju “Pharmamed Travnik noćne utrke”, koja će biti održana 31. augusta u Travniku, u organizaciji Centra za edukaciju mladih (CEM).

Organizatori ističu kako su intenzivirane pripreme za utrku koja će obilježiti kraj ljeta u Travniku te napominju da su prijave počele početkom jula.

Riječ je o gradskoj utrci na stazi dugoj pet kilometara, na kojoj mogu učestvovati i profesionalni trkači i rekreativci.

Uz pomoć brojnih sponzora, partnera i prijatelja, CEM i ove godine želi da “travnička petica” zadrži epitet “najveće male utrke u BiH” i opravda očekivanja trkača. Do sada je prijavljeno više od 500 trkača iz Travnika, Zenice, Sarajeva, Tuzle, Jajca, Bugojna, Mostara, Banja Luke i drugih bh. gradova, kao i iz Srbije, Hrvatske, Austrije i SAD-a – izjavio je Feni glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik.

U okviru priprema za utrku, održava se i škola trčanja “Travnik Running Community”, kojoj se, kako ističu organizatori, mogu pridružiti svi koji se žele na vrijeme pripremiti za “Travničku peticu” u društvu zanimljive i motivisane ekipe.

Prijave za utrku i dalje su otvorene putem web stranice www.travniknocnautrka.ba, a organizatori su i ove godine pripremili niz iznenađenja za sve učesnike.

FENA/Agencija DAN