BH Telecom
Aktuelno

Travnička profesorica Esma Bandić primljena u Društvo pisaca BiH

Na sjednici Skupštine Društva pisaca u Bosni i Hercegovini održanoj danas, ( 27.1. 2024. godine), u Sarajevu objavljena su imena novih članova.

U Društvo su primljeni: Esma Bandić, Šahdo Bošnjak, Misera Suljić Sijerić, Samir Delibegović, Mario Vranješ, Uzeir Bukvić, Mediha Šehidić Selimović, Safet Berbić, Nerzuk Ćurak, Ervin Mujabašić, Azemina Krehić, Admir Džanko, Samir Deumić, Semir Spahić, Nihad Mešić River, Selena Seferović, Jasmina Hanjalić, Nazif Hasanbegović, Srđan Sekulić, Alma Zornić, Milena Jukić Bandić, Uglješa Kesić, Minela Morankić, Omer Redžić, Feđa Štukan, Velid Bajramović, Goran Vrhunc, Muhamed Zlatan Hrenovica, Enisa Popović Čengić, Larisa Softić Gasal.

Kandidati koji su se prijavili na poziv a nisu se našli na popisu primljenih, ostaju u registru koji smo oformili i njihove će prijave ponovo biti razmatrane na idućem zasijedanju komisije za prijem novih članova.

Čestitamo novim članovima uz želju da u Društvo unesu svježu energiju i pomognu u nastojanjima da se ovoj uglednoj asocijaciji književnika vrati dignitet koji mu pripada.

Pored odluke o prijemu novih članova izdvajamo i vijest da je dosadašnjoj v.d. predsjednici Jagodi Iličić ukazano povjerenje članova koji su velikim brojem glasova podržali njezino imenovanje u predsjednicu Društva na mandat od dvije godine.
Za potpredsjednika Društva izabran je Fahrudin Kučuk.
Bisera Suljić Boškailo i Ruždija Adžović povukli su svoje ostavke na mjesto članova Predsjedništva ( Upravnog odbora).

Predsjednica Skupštine Marija Fekete Sullivan obavijestila je članove da je Društvu na petogodišnje korištenje dodijeljen prostor na Breki.