BH Telecom
Aktuelno

Travničko udruženje za djecu sa poteškoćama ”Sreća za sve” iz Norveške dobilo vozilo, pomagala i igračke za djecu! (FOTO)

Udruženje ”Sreća za sve” koje za cilj ima pomoć porodicama i djeci sa poteškoćama, danas je iz Norveške dobilo vrijednu donaciju. Naime, uz posredovanje Zekerijaha Jašarevića, koji već dugo godina živi u Norveškoj, iz ove zemlje je stigla nemjerljivo velika pomoć.

Udruženje je na raspolaganje dobilo moderni Mercedes kombi koji će služiti za prijevoz djece, razna pomagala i igračke. Ovom prigodom danas je organizirana svečanost u prostorijama koje je za potrebe udruženja obezbijedila Općina Travnik, na čelu sa načelnikom, a nakon formalnog dijela članovi Udruženja, zajedno sa donatorima su se opustili na ručak kako bi stvorili nove planove.

”Pokušavam na sve moguće načine da ovoj djeci uljepšam život, jer su oni moj život itekako uljepšali. Mislim da su upravo tu energiju prepoznali gospodin Jašarević, donatori iz Norveške i načelnik Hadžiemrić, i da smo zato u prilici dobiti nešto što će biti od velike pomoći za rad našeg Udruženja. Mislim da je cilj svega ovoga da se svi mentalno ispunimo, i mislim da su ljudi koji stoje iza nas jako dobri ljudi. Posebnu pažnju danas bih posvetila roditeljima djece koji nisu u mogućnosti dovesti svoju djecu zbog specifičnosti situacije, dakle postoje djeca koja jako rijetko izlaze iz kuće, ali sigurna sam da će ove prostorije biti naš dom gdje će djeca imati stručnu pomoć, gdje ćemo se družiti i nastaviti biti jedna velika porodica” riječi su Emine Alispahić, predsjednice Udruženja ”Sreća za sve”.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!