Transparency International
Aktuelno

U 7 sati počelo glasanje i u Travniku: Pogledajte kakva je situacija na biračkim mjestima u gradu (FOTO)

Planet obuca

Biranje općinske vlasti za naredne četiri godine počelo je jutros i u našem gradu. Sudeći po trenutnoj situaciji na biračkim mjestima u gradu, izlaznost građana za sada i nije naročito velika.

Naime, MSŠ Travnik i MSTŠ Travnik imaju više biračkih mjesta, a u ove dvije ustanove nema gužvi i čekanja prilikom glasanja. Podsjećamo, svoju građansku dužnost možete obaviti večeras do 19 sati.

Birališta na području općine Travnik otvorena su jutros u sedam sati i do sada nisu evidentirani nikakvi problemi, izjavio je za Fenu predsjednik Općinske izborne komisije Travnik Hajrudin Alibašić.

Alibašić je rekao da je na području općine Travnik otvoreno 71 redovno biračko mjesto, dok će na terenu danas biti pet mobilnih timova, od čega je jedan namjenjen za oboljele od Covid-19, odnosno za lica kojima je određena samoizolacija.

Oni će glasati na osnovu dostavljene medicinske dokumentacije, odnosno rješenja o samoizolaciji – dodao je.

U općini Travnik registrovano je više od 47.000 birača koji će moći glasati za budući sastav Općinskog vijeća, za koji se bori 296 kandidata, dok su političke stranke i koalicije za mjesto načelnika kandidovale pet lica.

Kako bi provjerili vaše biračko mjesto, kliknite OVDJE.

Agencija DAN/FENA