BH Telecom
Aktuelno

U našem gradu sinoć održan ”Moda Fest Travnik 2023” pod sloganom ”Nosimo domaće, nosimo bh. dizajn” (FOTO)

BH Telecom

U organizaciji Agencije Fotomodel i Općine Travnik, jučer je održan ”Moda Fest Travnik 2023”, a tema festivala mode i dizajna je bila “nosimo domaće, nosimo bh. dizajn”, te je velika pažnja posvećena upravo domaćim tekstilnim proizvođačima i modnim dizajnerima.

Stoga su sinoć finalistice Izbora za fotomodela Bosne i Hercegovine nosile revije bosanskohercegovačkih modnih dizajnera.

Festival mode i dizajna kao još jedan turistički proizvod općine Travnik, teži da postane tradicionalno mjesto susreta u i prezentacije modnih brendova u Travniku, kao jednom od sjedišta modne industrije BiH. Na travničkom festivalu mode svoje kolekcije su predstavili: modna revija No 1- Sportska oprema iz Travnika; modna revija brenda Senses – Mirela Džinić iz Travnika; modna revija AMS desing – Amina Vehabović iz Gračanice; modna revija Belma Delibašić iz Kaknja; modna revija Naida Vilić iz Sarajeva; modna revija Neyra Fashion Atelier iz Sarajeva i modna revija Svjetlana Vuković-Ceca iz Tuzle.

Nakon Travniku, u organizaciji Agencije Fotomodel, danas 13.08.2023. godine Sarajevu se održava finale Izbora za fotomodela BiH. Generalni pokrovitelji “Moda Fest Travnik” su Općina Travnik i Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona.

Travnicki.INFO