dstore
U Novom Travniku pronađen heroin
U Novom Travniku pronađen heroin
Crna Hronika

U Novom Travniku pronađen heroin

Planet obuca

U okviru borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, tokom proteklog dana na području Novog Travnika realizovana je još jedna uspješna akcija.

Naime, u sriijedu, 10.11.2021. godine, u jutarnjim satima, u ulici Ivana Meštrovića, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB i Policijske stanice Novi Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres stana, pratećih prostorija i vozila marke Renault, koje koristi I.S. rođen 1983.godine.

Prilikom pretresa pronađeno je 26 zamotuljaka sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, određena količina tečnosti za koju se sumnja da je metadon, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Pronađene materije su oduzete, dok je osumnjičeni lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN