U Novom Travniku u povodu Dana državnosti održan šahovski turnir
U Novom Travniku u povodu Dana državnosti održan šahovski turnir
Aktuelno

U Novom Travniku u povodu Dana državnosti održan šahovski turnir

U povodu Dana Državnosti Bosne i Hercegovine, Općinsko udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Općine Novi Travnik je jučer organizovalo šahovski turnir u prostorijama Merhameta u Novom Travniku.

Turniru se odazvao veći broj učesnika uz prisustvo većeg broja posjetitelja. U koordinaciji sa predsjednikom Merhameta Novi Travnik, gosp.Munirom Hajrićem, za sve posjetitelje i ljubitelje šaha su osigurani topli napitci i sokovi.

Novčane nagrade i diplome su bile obezbjeđene za prva četiri mjesta, te su ostvareni slijedeći rezultati:

Prvo mjesto osvojio je Džaja Zijad, drugo mjesto Salkanović Irfan, treće mjesto Rizvić Hasan, a četvrto mjesto osvojio je Mandžuka Arnel.

Generalni pokrovitelji šahovskog turnira su Općina Novi Travnik gosp.Lendo Refik i OO SDA Novi Travnik gosp.Selver Zukić.

“Svim učesnicima želio bi da se zahvalim a posebno onima koji su izborili ostvariti dobre rezultate na turniru i  akobogda vidimo se i do godine u što većem broju. također bi iskoristio priliku da ovim putem svim građanima u Bosni i Hercegovini čestitam 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.” – izjavio je predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Općine Novi Travnik Kenan Silajdžija.