U Sarajevu preminuo Travničanin Besim Mulamuhić
U Sarajevu preminuo Travničanin Besim Mulamuhić - photo: N1 Televizija
Aktuelno

U Sarajevu preminuo Travničanin Besim Mulamuhić

U Sarajevu je u petak, 29. maja preminuo Besim Mulamuhić, rođeni Travničanin, dugogodišnji urednik Televizije Bosne i Hercegovine.

Mulamuhić je mladost proveo u rodnom Travniku, a javnost će ga pamtiti po njegovim originalnim šalama i dosjetkama. Od djetinjstva je rastao na sceni Pozorišta Travnik, a neizbrisiv trag je ostavio kao glumac i režiser.

Radio je na dječijem kvizu Radiotelevizije Sarajevo, a bio je i saradnik kviza “Put u središte znanja” kojeg je vodio novinar Rinko Golubović.

Iako je u penziji, Golubović se i danas bavi kvizovima i jedan takav uređuje na Radiju Slobodna Evropa. Za kolegu Mulamuhića, Golubović kaže da je bio jedan od tihih ljudi koji je sedamdesetih godina radio “za proboj Radiotelevizije Sarajevo u jugoslovenskim okvirima”.

Bio je veoma obrazovan, talentovan, miran, diskretan. Nikada nije pravio velike individualne projekte, bio je veliki timski igrač, a takvih je, nažalost, vrlo malo”, za Media.ba kaže Golubović.

Mulamuhić je autor knjige “Život kao u priči” koju će posthumno objaviti Zavičajni muzej Travnik.

Besim Mulamuhić će biti sahranjen u petak 5. juna na sarajevskom groblju Bare, a više informacija o terminu sahrane će biti naknadno objavljeno.

Izvor: N1 Televizija/Media.ba

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!