BH Telecom
U srijedu u Travniku predstava 'Skrivene sjene'
U srijedu u Travniku predstava 'Skrivene sjene' - photo: CEM
Kultura

U srijedu u Travniku predstava ‘Skrivene sjene’

Dokumentarna drama “Skrivene sjene”, koja propituje problem nasilja nad ženama i djecom u suvremenom bh. društvu, bit će izvedena u srijedu u Travniku.

Tematika koju predstava obrađuje, nažalost, i dalje je aktualna. Nasilje nad ženama i djecom problem je cijelog društva i ne smije biti ostavljeno po strani, a predstava ukazuje upravo na takav odnos društva prema ovom problemu – kazao je Feni glasnogovornik Centra za edukaciju madih (CEM) Travnik Rismir Krajišnik.

Predstava je dio istoimene kampanje koju je CEM započeo prije pet godina, a koju su podržale brojne bh. poznate osobe poput Edina Džeke, Larise Cerić i Damira Imamovića.

Nakon pet godina i 21 izvođenja u BiH, Srbiji i Švedskoj, kampanja “Skrivene sjene” budila je svijest ljudi svih uzrasta, spolova, profesija i nastavit će to raditi sve dok je problem nasilja aktualan u našim zajednicama – istakao je Krajišnik.

Statistike pokazuju da je svaka četvrta žena u BiH žrtva nekog oblika nasilja, a većina njih ne zna kome se može obratiti za pomoć, jer nadležne institucije uglavnom ne reaguju adekvatno, naveli su iz CEM-a.

Dokumentarna drama “Skrivene sjene” nastala je prema istinitim pričama, ispovijestima žena žrtava nasilja, kao i iskustava relevantnih institucija koje se bave tim problemom.

Predstava će biti izvedena u srijedu, u okviru manifestacije “Travničke večeri”, u Centru za kulturu općine Travnik, sa početkom u 20 sati.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!