Uhvaćeni kriminalci iz Sarajeva koji se terete za niz krivičnih djela na području SBK/KSB
Uhvaćeni kriminalci iz Sarajeva koji se terete za niz krivičnih djela na području SBK/KSB
Crna Hronika

U stanu u Grozdovima pronađen speed, na Kanarama i Vlahovićima cannabis

Planet Obuca

U nedjelju, 21.09.2020. godine u vremenu od 11:15 do 13:00 sati u ulici Grozdovi, općina Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su pretres stana kojeg koriste S.K. rođen 1998.godine i S.D. rođen 1995.godine, obojica iz Travnika.

Prilikom pretresa u stanu je pronađeno 40 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed, koja je bila spremna za prodaju na tržištu.

Također, pronađena je digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. U stanu su pored navedenih, zatečene još 3 osobe za koje se sumnja da su konzumenti navedenih materija.

Istoga dana, oko 17:25 sati u mjestu Kanare, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Policijske uprave Travnik izvršili su kontrolu osobe A.S. rođen 1980. godine iz Travnika.

Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis. U nastavku aktivnosti, na adresi stanovanja navedenog u mjestu Vlahovići, općina Travnik, pronađeno je preko 160 sjemenki indijske konoplje, 2 pvc vrećice suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, 4 stabljike indijske konoplje, kao i razni predmeti koji se mogu dovestu u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.“

MUP SBK/KSB / Agencija DAN