BH Telecom
Sport

U Travniku će sutra biti proglašeni najuspješniji sportisti godine u SBK/KSB

U organizaciji Sportskog savez SBK/KSB, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB u petak, 21. februara 2020. godine u JU „ Centar za kulturu općine Travnik sa početkom u 19:00 sati, bit će održana 17. manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu”. Ovo je tradicionalna manifestacija na kojoj se proglašavaju najuspješniji sportisti i sportske ekipe Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna koji su u protekloj godini svojim radom, trudom i zalaganjem postigli odlične rezultate i pokazali da je Kanton rasadnik mladih sportskih talenata.

Sportski savez SBK/KSB pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK/KSB ovog petka će proglasiti najuspješnije sportiste Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna za 2019. godinu.

Domaćin ovogodišnje 17. manifestacije „Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu„ je Travnik gdje će biti proglašeni najuspješniji sportisti u 20 kategorija.

Glavna nagrada je sportista i sportistkinja godine, a osim toga bit će izabrani najbolji sportista i najbolja sportistkinja iz ekipnih sportova. Također će biti proglašen i najuspješniji trener, najuspješnije sportske ekipe, te najbolji mladi sportisti i sportistkinje kao i ekipe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.     Na ovogodišnjem „Izboru najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu„ bit će uručene i nagrade za najuspješnijeg sportistu i ekipu u kategoriji sportista sa tjelesnim oštećenjem kao i nagrada publike koju organizuje portal travnički.info.     Također će biti proglašen najbolji sportski radnik i sportski novinar godine.

Sportski savez SBK/KSB i ove godine dodijelit će nagrade za životno djelo, bronzane, srebrene i zlatne plakete kao i povelje i diplome za postignute rezultate u 2019. godini pojedincima i sportskim klubovima.

Doprinos manifestaciji svojim učešćem dati će Hor JU “Centar za kulturu Općine Travnik”, KUD „Turbe“ Travnik, vokalni sastav „Lašvanske dive“ i svjetski i evropski prvaci u argentinskom tangu Travničanka Valentina Vavra koja je svoje prve plesne korake napravila u Plesnom studiju prijatelji djece ” Maja ” u Travniku  i Sarajlija Vedran Marčeta.

Sportski savez SBK/KSB prepoznaje važnost i značaj sporta u životu mladih i od svog osnivanja kontinuirano prati sport i sportske klubove, te kroz ovakve sadržaje afirmiše mlade koji na najbolji način predstavljaju Srednjobosanski kanton/Kanton Središnja Bosna, ali i Bosnu i Hercegovinu na brojnim takmičenjima širom svijeta. Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa na području SBK/KSB jedan je od najvažnijih projekata u oblasti sporta.

Manifestacija “Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2019. godinu” bit će održana 21. februara 2020. godine sa početkom u 19,00 sati u JU ” Centar za kulturu općine Travnik“  uz bogat kulturno-zabavni program, a generalni sponzor manifestacije je No 1 brend koji osvaja, zlatni sponzor Općina Travnik i Vlašić-gradnja Travnik, srebrni sponzori Flash-team, Gornji Vakuf-Uskoplje i BSI Jajce, dok su bronzani sponzori manifestacije “Izbor najboljeg sportiste Knatona za 2019. godinu”, KSC “Bugojno”, Bugojno, JU “Centar za kulturu općine Travnik” i Dom-projekt Travnik.

Najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna izabrani su u skladu sa Pravilima za izbor sportiste i sportske ekipe SBK/KSB.

 

Sportski savez SBK/KSB

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!