Transparency International
U Travniku data podrška ženskom odgovornom poduzetništvu
U Travniku data podrška ženskom odgovornom poduzetništvu - photo: Agencija DAN
Aktuelno

U Travniku data podrška ženskom odgovornom poduzetništvu (VIDEO+FOTO)

Planet obuca

Alma Gačanin iz Sarajeva (Basically Design Studio), Ajla Haskić iz Bugojna (Moonlight Graphic Visions), Sandra Jelin-Kadrić iz Sarajeva (Ukus mamine kuhinje) i Mirela Džinić iz Travnika (Tekstilni dizajn kao ambasador kulturne baštine), dobile su podršku za realizaciju biznis ideja.

Podržane ideje, koje su ove poduzetnice razvijale kroz projekat BiHUB, ekspertna komisija, sastavljena od predstavnika projektnih partnera, te nezavisnih eksperata iz oblasti poduzetništva, ocijenila je kao najkvalitetnije is a najvećim potencijalnom za održivost i konkurentnost na tržištu.

Dodjela grant sredstava završnica je sveobuhvatnog programa osnaživanja žena u poduzetnice, kroz koji su izgrađeni njihovi kapaciteti iz oblasti razvoja poslovnih ideja, pisanja poslovnog plana, marketinga, a sve s ciljem afirmisanja ženskog odgovornog poduzetništva i osnaživanja žena za ulazak u poduzetničke vode i tržište rada.

Pored Travnika, projekat  BiHUB – Podrška ženskom odgovornom poduzetništvu, realizuje se i u Jajcu i Livnu, a za osnaživanje žena poduzetnica kroz projekat izdvojeno je 37.500 eura.

Projekat realizuju Kulturno izobraževalno društvo PINA iz Slovenije, te Centar za edukaciju mladih iz Travnika, JU agencija za kulturno povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, Narodno sveučilište Livno i Zaklada Linnovate – Tehnološki park Livno, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije kroz Program međunarodne razvojne saradnje i humanitarne pomoći.

Agencija DAN