BH Telecom
U Travniku održana Psihološka radionica za djecu školskog uzrasta
U Travniku održana Psihološka radionica za djecu školskog uzrasta
Aktuelno

U Travniku održana Psihološka radionica za djecu školskog uzrasta

U Centru za kulturu općine Travnik, 23.11.2020., održana je psihološka radionica za djecu “Važnost emocija za izgradnju zrele i zdrave ličnosti” koju je predvodila magistrica pedagogije i psihologije, Irmela Mujkić.

Radi se o još jednom nizu predavanja i radionica neformalnog obrazovanja za djecu i mlade koju organizuje i koordinira PS “Maya”- Educational Center uz partnersku saradnju sa JU Centar za kulturu općine Travnik.

Cilj ovog bloka psiholoških radionica jeste približiti, osvijestiti i pomoći djeci da razumiju i prepoznaju svoje emocije, da nauče razgovarati o njima sa osobama od povjerenja, te načinima njihovog kanalisanja. Djeca uzrasta od IV do IX razreda su imala priliku raditi vježbe prilagođene njihovom uzrastu, te otkriti određene važnosti o emocijama bitne za njih.

Važno je djeci prenijeti poruku da su svi osjećaji dozvoljeni. Ne volim ih učiti da postoje dobre i loše emocije, nego one ugodne i neugodne, te je važan način na koji ih izražavamo. Zaista pohvaljujem ovu ideju koju sprovodi PS “Maya”-Educational Center, uticaj na izgradnju njihove ličnosti kroz dijelove neformalnog obrazovanja. Mogu biti primjer drugim općinama“, istakla je Irmela Mujkić.

Naredna radionica planirana za mlade održat će se 30.11. sa akcentom na važnost i razumijevanje mentalnog zdravlja.

PS “Maya”- Educational Center