BH Telecom
Aktuelno

U Travniku održano predavanje za djecu i roditelje na temu ”Ekranizam” (FOTO)

Komisija za mlade i ravnopravnost spolova Općine Travnik u saradnji sa stručnjacima iz oblasti psihologije organizirala je sinoć predavanje na temu “Ekranizam”.

Ovom prilikom predavačice dr.sci.Klementina Nuk –Vuković i MA pedagogije – geštalt psihoterapeutkinja Ivanela Brković će predstavile su potencijalne probleme vezane za zaštitu djece u digitalnom okruženju odnosno sigurnost djece na Internetu, što danas predstavlja veliki problem.

Eksplozija informacijskih i komunikacijskih tehnologija otvorila je bez presedana mogućnost djeci i mladima da komuniciraju, druže se, dijele, uče, pristupaju informacijama i izražavaju svoje mišljenje o stvarima koje utiču na njihov život i njihove zajednice, dok se istovremeno nameću značajni izazovi za sigurnost djece.

Prepoznavši ove probleme, Komisja za mlade i ravnopravnost spolova je uz podršku načelnika Općine Travnik odlučila organizirati predavanje na ovu temu, kako bi makar malo i roditeljima i našoj djeci u Travniku pokušala ukazati na ovaj veliki problem.

Travnicki.INFO