BH Telecom
Aktuelno

U Travniku otvorena poliklinika Omnia Medica: Tim stručnjaka za najbolju dijagnostiku i liječenje (FOTO)

Nova tehnologija, brži prijevoz, bolji komunikacijski kanalikao očekivane olakšice svakodnevnice, u potpunoj su suprotnosti sa realnim uvjetima života, gdje neuhvatljivo nastojanje da se ukroti taj brzi tempo i da se ostvare svi zacrtani ciljevi, postaje stalna disciplina.

Takva pojavnost aplicira se u gotovo sve segmente života, a dominantna je onda kada se pojavi izazov narušenog zdravlja.

Bolest neminovno nameće novu dimenziju i potrebu da se iznađu najpovoljnije mogućnosti za liječenje u što kraćem roku.

Sretna je okolnost što se u ovakvim uvjetima, svjesni potrebe kvalitetnog i brzog djelovanja pojavljuju entuzijasti, naučnici i dokazani praktičari uspješnog liječenja, pa svoje kompetencije pretoče u novu vrijednost.

Na takav način nastala je novootvorena poliklinika Omnia Medica smještena u Travniku i po svojoj poziciji, ali i konceptu jednako pristupačna za pacijente različitih potreba iz SBK pa i šire.

Upravo su iskustvo, nauka i struka bili putokaz za osnivače ove poliklinike. Naime porodica Šuškić oslanja se na tradiciju privatne prakse koju je među prvima u to vrijeme u Travniku pokrenuo Prim.dr.Safet Šuškić specijalista interne medicine- subspecijalista kardiolog

Ohrabreni i takvim iskustvom njegov sin i snaha prim.mr. med. sci. Amer Šuškić, specijalista ginekologije i akušerstva i prim. dr med. sc. Sanela Halilović Šuškić, specijalista interne medicine, otvorili su polikliniku u kojoj su dostupne različite usluge: interna medicina, ginekologija i porodiljstvo, pedijatrija, neurologija, endokrinologija, dermatovenerologija i priručni laboratorij.

Jedan dolazak, otklanja mnoge zdravstvene dileme i donosi rješenje jer na jednom mjestu sveobuvatnost dijagnostičkog postupka donosi odgovore i putokaz za liječenje.

Upravo ta potreba brze spoznaja i pravilna dijanoza preduslov su za uspjeh liječenja mnogih bolesti.

No tu, u mogućnosti dobivanja brzog odgovora ne završava priča o uspješnosti;  adekvatna oprema i uređaji i najvažnije –  etablirani stučnjaci, svrstavaju polikliniku Omnia Medica u red onih koji u značajnoj mjeri utjeću na kvalitet života u jednoj zajednici, koji se uveliko mjeri i po stepenu zdravstvene zaštite i usluga.

Za samo nekoliko mjeseci, uz povratne informacije pacijantata, vidljiva je puna opravdanost prvobine ideje, a to je zapravo tek jedna stepenica ka daljem razvoju.

Pomno prate potrebe pacijenata i u tom smilu prafiliraju plan rada, jer pacijent je u doslovnom smislu na prvom mjestu i po tome,po izraženom senzibilitetu prema pacijentima poliklinika Omnia Medica ima posbno mjesto u ovom dijelu BiH.

Naime, SBK je poznat po izvrsnim zdravstvenim ustanovama, kojima se postojanjem ovakvih zdravstvenih kolektiva, ne umanjuje vrijednost ni značaj nego se upotpunjuje kvalitet zdravstvene zaštite za nivo usluga koje po svom konceptu jedni ili drugi ne mogu dati.

Svoje termine u Poliklinici Omnia Medica možete rezervisati pozivom na broj: +387 61 225 040 ili ih posjetiti na adresi ul. Kula br. 5.

Travnicki.INFO