Transparency International
Aktuelno

U Travniku u ponedjeljak društvena sesija Foruma za poslovno lobiranje

Planet obuca

U Travniku će u ponedjeljak biti održana druga društvena sesija Foruma za poslovno lobiranje pri Evropskom pokretu BiH, kojoj je cilj otvoriti društveni dijalog o svim aktuelnim pitanjima u BiH, a posebno o procesu evropskih integracija.

Planirano je da, među učesnicima panela, budu ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, Semiha Borovac, ministar prometa i komunikacija BiH, Ismir Jusko, federalna ministrica turizma i okoliša Edita Đapo, te predstavnici ostalih institucija vlasti u BiH, nekoliko ambasada, kao i privrednici.

– Prva društvena sesija Foruma za poslovno lobiranje održana je u Cazinu, a cilj nam je da se Forum održava svaki mjesec u nekom od gradova BiH. Forum je dio našeg projekta ‘Dani i mjeseci Evrope’ kojim želimo postići da se o temi europskih integracija govori tokom cijele godine, a ne samo 9. maja, kada je službeno obilježavanje Dana Evrope – izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo.

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo istakao je kako je Vlada SBK/KSB partner Evropskom pokretu BiH kako u organizovanju Foruma, tako i u ostalim aktivnostima kojima je cilj napredak BiH na evropskom putu.

– Mi smo apsolutni partner Evropskom pokretu BiH koji radi vrijedan i važan posao. Snažno smo opredijeljeni za put evropskih integracija, privlačenje investicija i međunarodnu saradnju, te nam imponira što će Travnik imati priliku biti domaćin eminentnim gostima – rekao je Lendo.

Partneri u organizovanju druge društvene sesije Foruma za poslovno lobiranje pri Evropskom pokretu BiH su i Općina Travnik, te Univerzitet u Travniku.

Kako je najavljeno, Forum će biti održan u ponedjeljak, u prostorijama Univerziteta u Travniku, sa početkom u 11:00 sati, a u 14:45 sati će u Centru za kulturu biti održana svečana akademija “Vrijeme je za Evropu”, na kojoj će biti uručena priznanja Evropskog pokreta u BiH.

FENA/Agencija DAN