Transparency International
U Travniku zbog neplaćenih kazni oduzeto vozilo Ford. Vozač upravljao bez vozačke dozvole...
ilustracija: Zenicablog
Aktuelno

U Travniku zbog neplaćenih kazni oduzeto vozilo Ford. Vozač upravljao bez vozačke dozvole…

Planet obuca

Na žalost, gotovo svakodnevno smo svjedoci nemilih dešavanjima na našim putevima, ali i činjenice da jedna te ista lica kontinuirano nastavljaju sa činjenjem prekršaja kakvi su upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, neregistrovanim vozilom, pod uticajem alkohola i slično.

Pripadnici policije Srednjobosanskog kantona kontinuirano provode aktivnosti na sankcionisanju vozača koji ponavljaju činjenje prekršaja iz oblasti saobraćaja, a posljednje uvedene mjere, oduzimanje motornih vozila u kojima se zateknu da čine te prekršaje zasigurno će dati najbolje rezultate.

Prema posljednjem izvještaju MUP-a SBK/KSB, u Travniku je tako sinoć oduzeto motorno vozilo Ford Escort, koje je bilo neregistrovano.

Pored toga, njegov vozač je voim vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a već je prethodno imao iznos od 6.170,00 KM neplaćenih novčanih kazni za počinjene prekršaje iz oblasti saobraćaja.

Očekujemo da se provođenje ovakvih aktivnosti nastavi i u narednom periodu, čime bi se sigurnost svih učesnika u saobraćaju podigla na znatno viši nivo.

Travnicki.INFO