dstore
U Vitezu postavljeno prvo natkriveno autobusno stajalište
U Vitezu postavljeno prvo natkriveno autobusno stajalište - photo: Udruga "Volim Vitez"
Aktuelno

U Vitezu postavljeno prvo natkriveno autobusno stajalište

U Mjesnoj zajednici Bila, koja je ujedno i jedna od najvećih na prostoru općine Vitez, nakon višegodišnjeg insistiranja stanovništva i apelovanja na nadležna tijela vlasti, konačno je postavljeno prvo natkriveno autobusno stajalište.

Radove je organizovala i finansirala Udruga “Volim Vitez” iz koje su naveli kako je ovo skromni dar stanovnicima Mjesne zajednice Bila, prije svega djeci koja svakodnevno na ovoj lokaciji čekaju prijevoz, a vrlo često je to bilo i na kiši ili jakom vjetru. Takođe su dodali i očekivanja kako će ovaj čin motivisati i nadležne vlasti da sve, posebno udaljenije mjesne zajednice, dobiju natkrivena stajališta u čemu su i oni, kao udruga građana spremni dati doprinos.

Iz Mjesne zajednice Bila izrazili su zahvalu na ovom skromnom daru koji je tu postavljen, tačnije u mjestu Grgino Polje. Osim ovog hvalevrijednog projekta, Udruga Volim Vitez svojim radom i aktivnostima konstantno doprinosi ljepšem i ugodnijem životu ljudi na području općine Vitez.

Izgradnja dječjeg igrališta, uređenje parka u urbanom dijelu općine, pomoć stanovništvu treće životne dobi te oživljavanje lika i djela biskupa Garića, samo su neki od projekata ove Udruge neposredno realiziranih.

Udruga “Volim Vitez”/Agencija DAN