BH Telecom
Aktuelno

Uljepšavanje Travnika: Zasađeno oko 400 novih sadnica ruža, uređuju se dječija igrališta…

Obavještavamo građane da je počelo proljetno uređenje javnih površina i prostora sadnjom oko 400 novih sadnica ruža. U toku je i ukršavanje parkovskih površina ukrasnim biljem i sezonskim cvijećem  a sutra počinje i košenje javnih zelenih površina.

Novim korpama za otpatke u Školskoj ulici duž pojasa  korita Lašve, koji je očišćen prošlog mjeseca, nastavljamo aktivnosti na uređenju i zaštiti rijeka .

Općina će u toku ovog mjeseca rekonstruisati i dječija igralište kod zgrade Đerdan i u parku kod Centralnog trga .

Ovo je i prilika da građani pokažu svoju odgovornost u narednoj sedmici.  Zbog navedenog pozivamo predsjednike kućnih  savjeta  u zgradama  kolektivnog smještaja kao i vlasnike stambenih jedinica da očiste zajedničke prostorije,  posebno podrumske prostore i prostore za odlaganje otpada i u kontaktima sa komunalnim preduzećima dogovore odvoz otpada. Ovo je i prilika da se riješimo kabastog otpada i zajedničke prostore iskoristimo za njihovu pravu namjenu. Odvoz ovako skupljenog otpada biće besplatan.

Najavljujemo da će se uskoro i raspoređivati preko 2000 kanti za selekciju otpada o čemu ćemo vas naknadno informisati.

Sve druge aktivnosti koje građani sami žele da provedu ili se ukljuće u neku od naših aktivnosti molim da prijavite u Službu za zajedničke i komunalne poslove.

Kontakt : Fate Zahivorić .tel. 061 084 831 ili na email: fate.zahirovic@opcinatravnik.com.ba

Travnicki.INFO

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!