BH Telecom
Uposlenici JU Obdanište Travnik pristupili Sindikatu državnih službenika
Uposlenici JU Obdanište Travnik pristupili Sindikatu državnih službenika - photo: S. Pinjo
Aktuelno

Uposlenici JU Obdanište Travnik pristupili Sindikatu državnih službenika

Uposlenici Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje obdanište „Travnik“ pristupili su u Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Tako će nakon dužeg perioda uposlenici ove ugledne ustanove djelovati kao Sindikalna podružnica u Sindikalnom odboru Općine Travnik.

Tim povodom izbornoj sjednici Sindikalne podružnice obdanište prisustvovali su predsjednik i sekretar Sindikalne organizacije Općine Travnik, Semin Konjalić i Samir Pinjo, koji su novim članovim sindikata poželjeli dobrodošlicu i pojasnili osnovne principe sindikalnog organizovanja i djelovanja. Nakon toga su uposlenici potpisali izjave o dobrovoljnom pristupanju u Sindikalnu organizaciju, te izvršili izbor rukovodstva svoje podružnice.

Tako je za predsjednika Sindikalne podružnice Obdanište izabrana Maida Smajić, za zamjenika predsjednika Alma Kavazović, a za sekretara Adela Dobrić.

Nova predsjednica Sindikalne podružnice Obdanište Maida Smajić je po automatizmu i član Sindikalnog odbora Općine Travnik, gdje će se zalagati da članovi sindikata ostvare svoja prava koja im po zakonu pripadaju.

S. Pinjo

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!