Aktuelno

Uposlenici Općine Travnik zamijenili uloge: Jučer imali radne obaveze u JU Obdanište Travnik (FOTO)

U nizu bogatih sadržaja koje su povodom obilježavanja Dana općine Travnik pripremili zaposlenici i polaznici JU Obdanište Travnik, posebno se izdvojila jučerašnja aktivnost.

Da kreativnost i inovativnost nemaju granice, nedvojbeno to vrlo često pokazuju i dokazuju već dugi niz godina vrijedni uposlenici JU Obdanište Travnik.

Naime, jučer je u okviru zabavne i interaktivne radionice “u tuđim cipelama”, 13 zaposlenika Općine Travnik zamijenilo poslovne uloge, te su nakratko boravili u zgradi JU za predškolski odgoj i obrazovanje obdanište “Travnik” Travnik obnašajući dodijeljene radne obaveze.

Kako bi sve bilo transparentno, svi su nasumično odabrali koverte u kojima su se nalazile njihove upute za rad, te je tako Jasmina Fajkić koja je trenutno zaposlena u Općini Travnik na mjestu tehničkog sekretara u Službi za opću upravu i BIZ, danas “obula” cipele odgajateljice.

Kako je kazala, doživjela je jedno lijepo i drukčije iskustvo kojeg će se uvijek vrlo rado sjećati.

Lejli Grabus koja je također zaposlenica u Službi za opću upravu i BIZ Općine Travnik pripala je uloga spremačice u JU Obdanište Travnik, u kojoj se kako je kazala odlično snašla uz pomoć divnog i vrlo ljubaznog osoblja.

Odgajateljica i koordinatorica JU Obdanište Travnik Adela Dobrić kazala je da je ustaljeno mišljenje kako je lako raditi sa malom djecom, a da zapravo ne znaju da je to veliko umijeće i odgovornost.

“Svi koji ‘obuju naše cipele’ i zakorače u proces planiranja i pripreme rada, individualizacije, buđenju želje za učenjem kroz igru, jer malo dijete se ne smije prisiljavati na aktivnosti i učenje, zatim ostvarivanje rezultata i na kraju obezbjeđivanja sigurnog okruženja u kojem dijete boravi i do 10 sati dnevno, ali i još mnogo toga, doživjet će sve čari odgojno-obrazovnog rada”, istaknula je Dobrić.

Pored ovoga, naglasila je da se njihov rad
sastoji i od drugih brojnih aktivnosti, od priprema obroka, higijene, do različitih popravki, te da je to sve neophodne da bi jedna predškolska ustanova uspješno funkcionisala.

Sekretar Općine Travnik Aida Daul danas je obnašala ulogu odgajateljice, a kako je istaknula , današnjoj aktivnosti se vrlo rado odazvala.

” S obzirom da su naša djeca uvijek polazna tačka svake manifestacije, te da se upravo njima posvećuju brojne aktivnosti, izuzetno zadovoljstvo mi je pričinjavalo današnje druženje i sa ove, druge strane”, kazala je Daul.

Direktor JU Obdanište Travnik Jasmin Hrnjić je kazao da je ovo idealna prilika da se približi posao i zanimanje kako Općini Travnik, tako i generalno društvu u cjelini.

Nakon kratkog radnog dana dodijeljene su i zahvalnice za učešće u aktivnosti, ali i simbolične nagrade u vidu nacrtanih novčanica koje su kreirala djeca.

Dan Općine Travnik