Aktuelno

Upozorenje građanima na području općine Travnik

Upozoravaju se građani, turisti i drugi posjetioci općine Travnik, da za predstojeće praznike prevntivno poduzimaju mjere opreza kako bi izbjegli negativne posljedice po ljude i materijalna dobra da:

  • ne pale vatru na otvorenom prostoru,
  • budu oprezni sa rukovanjem električnim uređajima za zagrijavanje prostora kao i drugih peći za zagrijavanje prostora (pelet, plin, drva) i
  • upozoravamo na opasnosti upotrebe i rukovanja pirotehničkim sredstvima.

Predhodnih godina za vrijeme nastupajućih paraznika uočeno je da je privremeno napuštanje stambenih objekata za posljedicu imalo nesreće po ljude i materijalna dobra, te upozoravamo građane da prilikom napuštanja svojih objekata isključe nepotrebne električne stvari iz utikača i da dodatno provjere ložišta.

Napominjemo da na području općine postoje zaostala minska polja, te vas pozivamo da obavezno poštujete znakove upozorenja i zabrane za hodanje, prelazak puta i slično. Koristite se redovnim putnim i pješačkim pravcima.

 

Ukoliko ste ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe doktorske ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, snabdijevanja neophodnim namirnicama ili energentima), nazovite broj 030/518-135 ili 121 Kantonalni operativni centar SBK/KSB s kojeg će te dobiti potrebne informacije i upute za pružanje potrebne pomoći.

Općina Travnik