Uspješne akcije MUP-a SBK/KSB U Bugojnu, Travniku i Jajcu
Uspješne akcije MUP-a SBK/KSB U Bugojnu, Travniku i Jajcu
Crna Hronika

Uspješne akcije MUP-a SBK/KSB U Bugojnu, Travniku i Jajcu

Poduzimajući intenzivne planske mjere i radnje koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su tokom proteklog vikenda realizovali više uspješnih akcija.

U petak, 17.03.2023. godine, u vremenu od 06:50 do 08:00 sati, u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres kuće, okućnice i pratećih objekata u ulici Armije BiH, općina Bugojno, koje koristi J.P. rođen 1976. godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i više zamotuljaka bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. Također, pronađeni su i oduzeti razni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Akcija je izvedena i na području Travnika, gdje su u subotu, 18.03.2021. godine, oko 01:50 sati, u ulici Šehida, općina Travnik policijski službenici PS Travnik u stanu u vlasništvu B.I. rođen 1999. godine iz Travnika, pronašli određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istoga dana, oko 19:30 sati na lokalitetu Plivskih jezera, općina Jajce, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Policijske uprave Jajce, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Passat, kojim je upravljao A.J. rođen 1978. godine iz Banja Luke. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Još jednu uspješnu akciju realizovali su policijski službenici PS Bugojno, koji su u noći nedjelja na ponedjeljak, 20.03.2023. godine oko 01:10 sati, u mjestu Bristovi, općina Bugojno izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Golf, u kojem se na mjestu suvozača nalazio E.B. rođen 1997. godine iz Bugojna. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu praškaste i zeljaste materije, za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije će nastaviti i u narednom periodu.

MUP SBK/KSB / Agencija DAN