BH Telecom
Aktuelno

Uspješno rasvijetljeno krivično djelo oružane pljačke zlatare: Lažno prijavio djelo

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje u vezi prijave krivičnog djela “Razbojništva”, koje je prema prijavi izvršeno u zlatari u Busovači, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak i PS Busovača u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, uspješno su rasvijetlili predmetno krivično djelo.

Naime, prilikom poduzimanja navedenih mjera i radnji došlo se do saznanja da je M.M. rođen 1982.godine iz Busovače lažno prijavio krivično djelo razbojništva, što je potvrdio u svom pismenom iskazu.

Krivično djelo je počinio na način da je dana 25.05.2022.godine oko 15,45 sati u PS Busovača prijavio da je nad njim od strane dvije maskirane osobe izvršeno razbojništvo u zlatari koja se nalazi u ulici Marka Alaupovića, općina Busovača. U prijavi je naveo da su dvije maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem otuđile neutvrđenu količinu zlata, nakon čega su se uputile u nepoznatom pravcu.

 

Zbog sumnje da je lažno prijavio krivično djelo „Razbojništvo“, protiv M.M. nadležnom Kantonalnom tužilaštvu slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Lažno prijavljivanje“.

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!