dstore
Aktuelno

Utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika općine Travnik

Planet obuca

Centralna izborna komisija BiH je na 42. (hitnoj) sjednici održanoj 22.04.2021. godine donijela odluke kojim su utvrđeni rezultati prijevremenih izbora za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH), održanih 11.04.2021. godine.

 

Navedene odluke o utvrđivanju i objavlјivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se 22.04.2021. godine na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba , i smatrat će se da su danom objave iste dostavljene svim učesnicima u izbornom procesu.

 

Dani 23., 24. i 25.04.2021. godine su tri dana za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

 

U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata prijevremenih izbora za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) može se putem Centralne izborne komisije BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH  u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH.

 

Zahtjevi za ponovno brojanje glasačkih listića, prigovori na objavljene utvrđene rezultate i žalbe se dostavljaju isklučivo putem fax aparata na broj 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu zzov@izbori.ba ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH (Sarajevo, ul. Danijela Ozme 7).

 

Protokol Centralne izborne komisije BiH će raditi i u dane vikenda 24. i 25.04.2021. godine u vremenu od 08 do 16 sati.

 

Procedura podnošenja zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića propisana je odredbama člana 5.30 Izbornog zakona BiH.

 

Centralna izborna komisija BiH može i po službenoj dužnosti narediti ponovno brojanje glasačkih listića.

CIK