dstore
UŽIVO: Larisa Cerić najuspješnija sportistkinja Bosne i Hercegovine u 2018. godini!
UŽIVO: Larisa Cerić najuspješnija sportistkinja Bosne i Hercegovine u 2018. godini!
Naši ljudi...

UŽIVO: Larisa Cerić najuspješnija sportistkinja Bosne i Hercegovine u 2018. godini!

Planet obuca

Na večerašnjem 74. izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine koji se održava u Sarajevu, Travničanka Larisa Cerić, reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Džudo kluba Nippon iz Sarajeva, proglašena je za najuspješnijeg sportistu Bosne i Hercegovine u ženskoj konkurenciji.

Larisi, njenom treneru i saradnicima iz njenog Travnika upućujemo iskrene čestitke i najljepše želje za nove sportske i životne uspjehe!

Izbor najboljih tradicionlno se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a na osnovu kriterija žiri je sačinio liste kandidata koji su ušli u najuži izbor.

Kako je na jučerašnjoj konferenciji za medije kazao predsjednik žirija, Nihad Selimović, ovogodišnja manifestacija je bogatija za dvije kategorije, a to su fudbaler i košarkaš godine u BiH.

Sportski savez u BiH bira najbolje u 13 kategorija: najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, nagrada za vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine i nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”.

 

Na večerašnjoj svečanosti u Sarajevu, ispred kompanije BH Telecom, nagrade najuspješnijim sportistima u muškoj konkurenciji uručio je Elvedin Kanafija, v.d. izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja ove kompanije.

Agencija DAN