Transparency International
Večeras održana redovna Izvještajna skupština NK Travnik za 2019. godinu
Večeras održana redovna Izvještajna skupština NK Travnik za 2019. godinu
Sport

Večeras održana redovna Izvještajna skupština NK Travnik za 2019. godinu

Planet obuca

Predsjednik Skupštine NK Travnik, Mr. Jasmin Hrnjić, za početak mjeseca januara 2020. godine sazvao je redovnu Izvještajnu skupštinu NK Travnik.

Tako se u radnom materijalu pred delegatima Skupštine NK Travnik našao Izvještaj o godišnjem poslovanju NK Travnik za 2019. godinu. Predsjednik Upravnog odbora, gosp. Edin Teskeredžić, bio je izvjestilac u vezi ove tačke dnevnog reda. Nakon njegovog uvodnog obraćanja i predstavljanja poslovanja kluba Izvještaj je dobio punu podršku Skupštine i jednoglasno je usvojen.

Izvjestilac o aktuelnoj sportskoj situaciji u NK Travnik bio je član Upravnog odbora, dr. sc. Dženan Kos i koordinator Akademije NK Travnik. On se posebno osvrnuo na najznačajnije sportske rezultate NK Travnik u 2019. godini, a što su izboreni plasman Prvog tima u 1. Ligu Federacije Bosne i Hercegovine, te zadržavanje statusa u Premijer omladinskoj ligi Bosne i Hercegovine U19 juniorske selekcije. S druge strane, ono što je podcrtao kao temelj budućim sportskim uspjesima, jesu svakako aktuelni projekti koje NK Travnik provodi na poboljšanju infrastrukture stadiona Pirota, pomoćnim terenima, te doprinos kluba kod uspješne aplikacije u NS BiH za dobijanje sredstava UEFA i FIFA za izgradnju nogometnog terena sa umjetnom travom koji se trenutno gradi na Docu na Lašvi.

Naposljetku, član Upravnog odbora, Mr. Midhet Sarajčic, izvijestio je Skupštinu o nastojanjima i uspjesima kluba na planu uključivanja mladih igrača iz klupske akademije, značaju i prepoznatljivosti kluba kao takvog u sportskoj javnosti i među sportskim radnicima, trenerima i selektorima kako u našoj zemlji, tako i šire, te planovima za naredni period.

Skupštini NK Travnik uz članove i prijatelje kluba, navijače, simpatizere, bivše igrače i legende kluba, prisustvovali su premijer Srednjobosanskog kantona, gosp. Tahir Ledno, te načelnik Općine Travnik, gosp. Admir Hadžiemrić.

Redovna Izvještajna skupština NK Travnik održana je u Velikoj sali Općine Travnik.

 

Nogometni klub “Travnik”