Transparency International
Večeras u Travniku: Onomatobleja Show
Večeras u Travniku: Onomatobleja Show
Aktuelno

Večeras u Travniku: Onomatobleja Show

Planet obuca

Koje su dobre, a koje loše osobine Bošnjaka po mišljenju Srba i Hrvata; šta je to dobro i loše kod Srba kada Hrvati i Bošnjaci pričaju o njima ili pak – šta su mane i vrline Hrvata ako pitate Bošnjake i Srbe? A gdje su tu Ostali? Ovim pitanjima bavi se satirična predstava Onomatobleja Show koja će se večeras odigrati u Travniku.

Onomatobleja show do sada je do suza nasmijala publiku u 27 gradova BiH: od Čapljine do Bihaća, Velike Kladuše do Tuzle, od Trebinja do Gradiške. Mostarci, Sarajlije, Banjalučani… svi su u Onomatobleja Showu pronašli i ono čemu se mogu nasmijati na sopstveni način.

Onomatobleja show poziva Travničanke i Travničane da dođu večeras (srijeda 15. 1. 2020.) u 19:00 sati u JU Centar za kulturu (kamerna scena).

Očekuje vas veče puno smijeha u predstavi punoj vrhunskog humora s porukom satirična predstava obogaćena elementima stand-up komedije i RAP Battla-a koju ćete dugo pamtiti. Trojica protagonista: Nikola Rončević, Omer Hodžić i Luka Marijanović kroz izmišljene likove pod imenima Random Lovac,  Zdena Pičeta,  Đontra, MC Third Entity, MC OG ShnjakaBo i svi Ostali, na originalan način komuniciraju s publikom prenoseći važnu poruku za sve nas.

Ulaz na predstavu je besplatan, a predstava nije namjenjena mlađima od 15. godina. Predstava i turneja nastali su pod okriljem mostarskog OKC Abrašević, u sklopu projekta BHRI.

Mnogi stereotipi i predrasude nastaju u najužem krugu porodice, a razvijaju se kroz različite kanale. Dva su načina na koji možemo prevazići predrasude: razvijanjem svijesti o njima i širenjem pogleda na svijet. I jedno i drugo nudi nam Onomatobleja Show, satirična predstava koja bojama britkog humora obilježava teatarsku sezonu 2019/20.

 

Onomatobleja tim