Velika akcija spasavanja na Paklarskim stijenama: Vozač pronađen živ!
Velika akcija spasavanja na Paklarskim stijenama: Vozač pronađen živ! - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Velika akcija spasavanja na Paklarskim stijenama (VIDEO+FOTO)

U velikoj akciji potrage, a onda i spasavanja jutros su učestvovale sve raspoložive patrole policijskih službenika Policijske stanice Travnik, Jedinica za specijalističku podršku MUP-a SBK/KSB, te Služba hitne pomoći Doma zdravlja Travnik.

Policijskoj stanici Travnik jutros je prijavljen nestanak osobe B.S., rođenog 1969. godine, koji je sinoć vozilom krenuo sa Vlašića i nije se pojavio u Travniku.

Policijski službenici Policijske stanice Travnik vršili su detaljan pregled dionica regionalnih puteva, te su na jednom dijelu ispod Galice uočili moguće tragove slijetanja vozila. Dva službenika i dva mještana sela Šišava su se spustila u provaliju dubine oko 200 metara, gdje su pronašli dijelove vozila, vozilo Golf, a onda i teško ozlijeđenu osobu koja je davala znakove života.

Nedugo nakon toga na lice mjesta stigli su policijski službenici Jedinice za specijalističku podršku i osoblje hitne pomoći Doma zdravlja, te se pristupilo spuštanju u provaliju uz pomoć konopaca.

Ozlijeđena osoba je pregledana na mjestu pronalaska, te je nakon medicinske pripreme uslijedilo njegovo izvlačenje iz provalije, a nakon detaljnijeg pregleda vozilom hitne medicinske pomoći je prevezen u travničku bolnicu.

U ovoj zaista velikoj akciji mora se odati priznanje svim policijskim službenicima, uposlenicima Doma zdravlja i građanima koji su smišljenim i brzim djelovanjem najvjerovatnije spasili jedan život.

U nastavku pogledajte ekskluzivan video i fotografije sa lica mjesta.

Agencija DAN

NAPOMENA: Nije dozvoljeno preuzimanje teksta, dijela teksta, fotografija ili videa sa portala Travnicki.INFO bez pismene saglasnosti Agencije DAN.