Aktuelno

Veoma važna kota: Šumarija Travnik vrijedno radi na sanaciji puta prema Ljutoj Gredi, za vikend tradicionalna manifestacija (FOTO)

Planet Obuca

Svi dobro upućeni u dešavanja u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995 svjesni su važnosti lokaliteta Ljute Grede na Vlašiću. Upravo ovog vikenda, veliki broj boraca pohodit će ovo mjesto kako bi kroz niz aktivnosti unutar manifestacije ”Ljuta Greda 2022” odali počast svima onima koji su dali život za slobodu Bosne i Hercegovine, ali i prisjetiti se ratnih dešavanja i puta kojim su hodili.

Upravo taj put jedan je od centralnih dijelova manifestacije, a nazvan je ”Staza heroja”. Cijeneći važnost ove manifestacije, Šumarija Travnik, tačnije rukovodilac Radne jedinice Mehurić, Suad Musić, naveo je za naš portal da su u toku radovi na sanaciji puta koji povezuje plato Ljute Grede sa ostalim dijelovima općine Travnik. Radna jedinica Mehurić je i ove godine zajedno sa generalnim direktorom Srednjobosanskih šuma, Vildanom Hajićem, dala punu podršku ovom projektu, a sa ciljem da bi se borcima neometano omogućila posjeta lokalitetu.

Također, kako ističe Musić, veliki doprinos i podršku navedenoj akciji dao je i premijer Vlade SBK, Tahir Lendo.

Travnicki.INFO