BH Telecom
VIDEO/FOTO: "Dok se slovo miče, nastaju naše priče" - najmlađi Travničani i njihovi odgajatelji u akciji
VIDEO/FOTO: "Dok se slovo miče, nastaju naše priče" - najmlađi Travničani i njihovi odgajatelji u akciji - photo: Agencija DAN
Aktuelno

VIDEO/FOTO: “Dok se slovo miče, nastaju naše priče” – najmlađi Travničani i njihovi odgajatelji u akciji

U ovogodišnju manifestaciju “Dani općine Travnik” više nego ranije, aktivno su uključena i djeca predškolskog uzrasta iz Javne ustanove Obdanište Travnik.

To posebno raduje, jer organizatori nastoje zadržati kontinuitet i osigurati trajnost ove manifestacije, a najbolji način za to svakako se može postići kroz produbljivanjem ljubavi prema svome gradu, i to upravo kod mladih, budućih aktivnih sudionika društvenog života.

Jedan od sadržaja je i ogledna aktivnost, a uvid u ono šta zapravo čini rad sa djecom, ovaj put mogli su dobiti roditelji, ali i svi zainteresirani

Za večerašnju predstavu možemo reći da je svojevrsni “dokumentarac na daskama”. Riječ je o javnoj oglednoj aktivnosti “Dok se slovo miče, nastaju naše priče”. Za večerašnju predstavu nije rađena nijedna proba, ali u isto vrijeme probe su počele od prvog dana djeteta u vrtiću. Vidjet ćemo kako uče mala djeca, koje strategije im u tome pomažu, kako komuniciraju međusobno, kako svoja stečena znanja primjenjuju što je glavni cilj obrazovanja uopće, odnosno pokazat će nam kako funkcioniše jedan dan i vrtiću” – kazala je naša sugrađanka, magistrica odgojnih nauka Adela Dobrić, inače više puta nominovana kao najinovativnija odgajateljica u Bosni i Hercegovini i ocjenjivana Državnom i Evropskom oznakom kvaliteta rada.

Više pogledajte u našem videu i velikoj fotogaleriji.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!