BH Telecom
Kultura

VIDEO/FOTO: Nakon kiše uvijek dođe… Divanhana!

Oni koji prate bend Divanhana od početka karijere ne mogu da ne budu oduševljeni njihovim stalnim napretkom po svim aspektima. Izbor pjesama, aranžmani, odnos sa publikom tokom nastupa ali i nakon njega – jednostavno sve ide u prilog ovom bendu koji je ostao na istim stazama kojima je krenuo 2009. godine, samo što je to sada sve mnogo kvalitetnije, usklađenije i ljepše.

Ovo je bio jedan od onih događaja, kada ambijent, izvedba i publika postanu jedno, na razini emocija pričaju isti jezik, a ta stalna konekcija za rezultat ima jednu nezaboravnu večer.

Koncert je u saradnji sa Zavičajnim muzejom Travnik i Turističkom zajednicom Srednjobosanskog kantona organizovalo novotravničko udruženje “Pront”, čiji je  predsjednik, Ivica Džambas, rekao za Agenciju DAN da je na samo sat vremena pred početak trebalo donijeti odluku da li će se koncert održati ili ne.

Jaka kiša i vjetar prijetili su da se sve otkaže. Ipak, nakon ovolikog interesa nismo mogli kalkulisati, te smo, u dogovoru s bendom odlučili da će se koncert održati, a fenomenalne reakcije i iskrene zahvale publike su nam najbolja potvrda da smo postigli cilj i uljepšali ovu noć svim posjetiocima” – izjavio je Džambas.

U uvodu su nastupili Travničani, članovi Mustra Orchestra, koji su svojim nastupom kvalitetno zagrijali publiku. Njihovo nastojanje da u muziku, nerijetko bez pjevanja, uvrste priče, nailazi na odobravanje publike. Prepoznaju ih po posebnom stilu, gdje dominira tradicija uobličena u neku novu, po Mustri, prepoznatljivu formu. Upravo radi toga, bili su prava uvertira za ono što je uslijedilo, a zove se nezaboravan koncert na Starom gradu.

Divanhana je svoj nastup započela spontano, a kako je vrijeme prolazilo i njihove pjesme se smjenjivale, publika je  podatnije reagovala. Pjevalo se, igralo a aplauzom nastojalo da se nagrade ovi mladi ljudi koji gaje veliku, neskrivenu ljubav prema sevdahu. Upravo su oni pronašli pravi način da sevdalinku približe novim generacijama publike.

Vidno zadovoljstvo posjetilaca, njihov osmijeh dok u velikim grupama silaze niz Varoš, najbolje govore koliko su im organizatori ali i izvođaći ukazali poštovanje kao publici i ovu noć učinili posebnom

Organizatorima i članovima Divanhane upućujemo iskrene čestitke na odlično odrađenom koncertu i nadamo se da ćemo ih što prije ponovo vidjeti u Travniku.

U našem sinoćnjem videu i fotogaleriji osjetite barem djelić sinoćnje atmosfere.

Agencija DAN

 

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!