BH Telecom
Aktuelno

VIDEO/FOTO: Radnici su naše najveće bogatstvo, oni su naš uspjeh iznijeli na svojim leđima

U petak je u Novom Travniku održana tradicionalna godišnja zabava GS Tvornice mašina Travnik.

Lijepo je vidjeti da su ovoj zabavi prisustvovali gotovo svi uposlenici travničke kompanije, ali i poslovni partneri iz cijelog regiona. Svjesnost o vrijednosti vlastitih uposlenika u svome je obraćanju posebno naglasila Snježana Köpruner, direktorica GS TMT, te im se posebno zahvalila na njihovom trudu i odgovornom radu u, za ovu kompaniju veoma uspješnoj, 2018. godini.

Između ostalog istaknuto je da na kraju ove godine GS TMT upošljava čak 30% više radnika nego na njenom početku, konstantno se ulaže u obuku, ali i nove tehnologije proizvodnje, novim mašinama i uređajima opremaju se proizvodni pogoni. I pored toga, ova kompanija uspijeva da neprestano pokazuje svoju društvenu odgovornost učešćem u humanitarnim akcijama i sponzorstvom edukativnih i kulturnih ustanova, a našli su vrijeme i način da učestvuju u održavanju jevrejskog groblja u Travniku i Memorijalnog spomenika žrtvama fašizma na Smrikama. Samo je kuhinja ove kompanije napravila 83.865 toplih obroka što je za 19% više nego prošle godine.

Izvoz je povećan čak za 43%…

Kako je takođe tradicija u sklopu održavanja njihovih zabava, GS TMT je i ovu iskoristio da pomogne Javnu ustanovu “Dom-Porodica” iz Zenice, čija je osnovna djelatnost zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja, te je održana uspješna aukcija njihovih slika, a novac od svake prodate slike dobilo je dijete koje je sliku i naslikalo.

Dio atmosfere ove večeri pogledajte u našem videu i fotogaleriji.

Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!