dstore
Kultura

VIDEO/FOTO: Sergej Ćetković u Travniku najavio da prvo ide na ćevape

Planet obuca

Sedmi po redu Acoustic Fest Travnik i ove nam godine donosi veoma interesantna kulturno zabavna dešavanja.

Regionalna zvijezda Sergej Ćetković predstavio se medijima na današnjoj press konferenciji, gdje je ekskluzivno za Agenciju DAN odgovorio na pitanje da li je teško biti popularan baš u cijelom regionu.

Reći ću vam da jako puno radim, kao mrav, pa onda stereotip o Crnogorcu tu pada u vodu, a s druge strane, ako pričamo o ambicijama i nekakvoj želji da napravim što bolju karijeru – tu sam možda najgori Crnogorac. Toliko sam lijen da nešto napravim za sebe i svoju promociju, ali što kažem u svojoj pjesmi “čovjek ne bira, to se tako rodi”. Mislim da je najbitnija pjesma. Pjesma nema ni etiketu, niti političku niti vjersku pozadinu, pjesma je pjesma, svaka na svoj način i mislim da je to možda neki recept, ne za uspjeh nego za način kako doći do svih onih koji žele to da čuju. Ja sam uvijek na prvom mjestu poštao svoju muziku, pa tek onda ja, nekada i na silu, upravo iz razloga što nisam od onih koji žele slavu, popularnost, kako to obično žele danas po svaku cijenu, nego sam uvijek pratio put svoje muzike koju sam sam stvorio, pa sam valjda i u obavezi da je što bolje predstavim publici koja to želi da čuje onako uživo, širom regiona” izjavio je Sergej Ćetković za Agenciju DAN.

Više sa današnje press konferencije pogledajte u našem videu i fotogaleriji, a podsjećamo da će se koncert održati večeras u 20 sati u Centru za kulturu općine Travnik.

Agencija DAN