Sport

VIDEO/FOTO: Takmičari Ski kluba Karaula uspješno predstavili Travnik na Ski kupu “Srebrna lisica”

Planet obuca

Skijanje u Travniku, u takmičarskim, ali i oblicima organizovanih ski škola za mlade generacije još uvijek živi zahvaljujući njima: Ski klubu Karaula.

Vrijedni entuzijasti ovog kluba iz godine u godinu pronalaze načine da mladim skijašima osiguraju opremu, pripreme, trening, a sve to vraća se njihovim zapaženim nastupima na skijaškim takmičenjima širom regiona.

Popularni Ski kup “Srebrna lisica” održavao se prethodnih dana, i pored nepovoljnih vremenskih uslova, na Bjelašnici.

Mladi travnički skijaši su na najpozitivniji način u izuzetno jakoj konkurenciji i na ovom takmičenju prezentovali svoj klub i ovaj naš grad.

U kategoriji U 10 (žene), Nejla Langić je zauzela visoko 6. mjesto, a isto mjesto u toj kategoriji za muškarce zauzeo je i Orhan Pašalić.

Naše djevojčice su “poderale” u kategoriji U 12, prvo mjesto osvojila je Naida Kahrić, četvrta je bila Zerina Tenić, a šesta Zara Zec.

Opet su Travničanke uspjele obilježiti i takmičenje u U 14 kategoriji, Elma Ramić je osvojila prvo mjesto, Ejla Voloder-Zelić treće, Ria Bevrnja peto. Nedžla Mehić bila je dvanaesta, Nejra Mulić šesnaesta, a Selma Prohan sedamnaesta.

Rijad Bevrnja je na ovom takmičenju u kategoriji U 14 zauzeo trinaesto mjesto.

U kategoriji U 16 za žene, u najjačoj konkurenciji, Adna Bevrnja je zauzela visoko sedmo mjesto, a Samra Langić, nažalost, nije završila trku.

Rezultati Ski kluba Karaula svakako su za pohvalu, a nadamo se da će njihove napore i direktnu korist koju od ovog Kluba imaju naši mladi ljudi prepoznati svi  oni koji mogu pomoći da naši mladi skijaši i skijašice nastave sa osvajanjem zasluženih sportskih rezultata, te prije svega toga izrastu u uspješne i zdrave mlade ljude.

Agencija DAN