dstore
Aktuelno

VIDEO: U travničkoj Medresi za vikend najavljena dva velika događaja

Planet obuca

U prostoru Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku danas je održana Press konferencija u povodu svečanog otvorenja četvrte zgrade Medrese i Koncerta ilahija i kasida horova medresa i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Kako je naglasio direktor travničke medrese, mr. Dževdet Šošić, četvrti objekat medrese nalazi se u njenoj neposrednoj blizini, u prizemlju se nalazi sportska dvorana sa pratećim prostorijama, na dva sprata se nalazi ukupno 16 spavaonica, kancelarija za profesora i čitaonica. Na međuspratu se nalaze društvene prostorije za boravak učenika u slobodno vrijeme. Kompletna investicija iznosila je oko 1,150.000 eura, a finansijer izgradnje i potpunog opremanja ovog objekta je Ministarstvo vakufa i islamskih poslova države Katar. Izgradnja objekta povjerena je travničkoj kompaniji “Vlašić Gradnja”.

Prigodni program i otvorenje novog objekta planirani su za subotu, 21.10.2017. godine sa početkom u 11:00 sati, u glavnoj zgradi Medrese.

Kada je u pitanju subotnji koncert u Bugojnu, prisutni su naglasili da je ovo drugi po redu koncert, te da Bugojno, ali i cijelo područje Muftijstva travničkog ima veliki interes za kulturne događaje ove vrste.

Koncert se održava u prostoru Kulturno sportskog centra u Bugojnu, takođe u subotu, 21.10.2017. godine, sa početkom u 19:00 sati, a ulaz je, naravno, slobodan.

Agencija DAN