Transparency International
Sport

VIDEO/FOTO: Vlada SBK/KSB upriličila prijem za mlade karate reprezentativce i trenere njihovih klubova

Planet obuca

Vlada Srednjobosanskog kantona danas je upriličila prijem za osvajača bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u karateu, Muniba Dedovića, njegovog klupskog kolegu i reprezentativca BiH Adnana Hurema, te trenere karate klubova “Mladost” iz Viteza i “Vezir” iz Travnika, Aldina Adilovića i Arnesa Selmana. Treći reprezentativac sa područja Srednjobosanskog kantona, Dženan Maglić, zbog učešća na takmičenju nije mogao prisustvovati današnjem prijemu.

Goste su u ime Vlade pozdravili njen premijer, Tahir Lendo, i ministrica Katica Čerkez, te im se zahvalili što sa svih takmičenja, pa i onih najvišeg svjetskog ranga, donose lijepe vijesti. Napomenuli su da se u narednom periodu treba pronaći način da vrhunski sportisti, kojih ovaj Kanton zaista ima, dobiju kvalitetnu podršku vlasti u vidu stipendija ili drugih naknada kako bi bili u mogućnosti i u narednom periodu ostvarivati ovako zapažene rezultate.

Treneri Adilović i Selman su zahvalili Vladi Srednjobosanskog kantona na susretljivosti pri organizaciji odlaska takmičara na Svjetsko prvenstvo na Tenerifima, te sa svoje strane obećali još kvalitetniji rad sa sportistima u narednom periodu.

Više pogledajte u našem današnjem videu i fotogaleriji.

Agencija DAN