photo: Arhiv/Ilustracija
Aktuelno

Vikend na cestama u SBK: Šest osoba teško povrijeđeno, jedna osoba smrtno stradala

Proteklog vikenda na cestama u SBK videntirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je 5 osoba zadobilo lakše, 6 osoba teže tjelesne povrede, dok je 1 osoba smrtno stradala.

Dana 18.06.2023.godine oko 01,10 sati na magistralnom putu u mjestu Divjak, općina Vitez dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • P.Š.  rođen 1956.godine iz Viteza, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Škoda i
  •  S.D. rođen 1992.godine iz Novog Travnika, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Golf.

U ovoj nezgodi smrtno je stradao vozač vozila Škoda, dok su povrede zadobili suvozačica u ovom vozilu  B.Š., te vozač  vozila VW Golf, kao i putnici u ovom vozilu E.F., A.G. i D.D.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 512 prekršajnih naloga, od kojih je 77 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 38 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

MUP SBK/KSB