BH Telecom
Vlada SBK/KSB izdvojila 640.000 KM za privatne i javne vrtiće
Vlada SBK/KSB izdvojila 640.000 KM za privatne i javne vrtiće - photo: FENA
Aktuelno

Vlada SBK/KSB izdvojila 640.000 KM za privatne i javne vrtiće

Vlada Srednjobosanskog kantona na prošloj sjednici održanoj u Travniku izdvojila je 640.000 KM za podršku privatnim i javnim vrtićima na ovom području.

Želja je, kaže resorni ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Bojan Domić, unaprijediti vrtićki sektor.

Sredstva smo izdvojili po javnom pozivu, a mogućnost apliciranja imali su i privatni i javni vrtići. Svi su, ovisno o kapacitetu i projektu kojim su aplicirali, dobili značajnija sredstva. Cilj je podići kvalitetu u našim vrtićima. Osim toga, želimo i rasteretiti roditelje i lokalne zajednice koji snose najveći dio troškova boravka djece u vrtićima. Na ovaj način dio tereta želimo preuzeti na sebe – rekao je Domić.

On je ukazao i na problem nedovoljnog kapaciteta u vrtićima.

U registriranim vrtićima imamo oko 1.600 djece, a po našim procjenama, na području županije imamo oko 5.000 djece tog uzrasta. To nije dobar postotak. Ciljani postotak je oko 90 posto djece u vrtićima, a mi se, nažalost, ne možemo time pohvaliti. Moramo širiti kapacitete jer u ovom trenutku svu djecu ne možemo ni prihvatiti. I na ovaj način želimo pomoći širenju kapaciteta, ali i motivirati lokalne zajednice i investitore da ulažu u vrtiće više – rekao je Domić.

FENA/Agencija DAN