BH Telecom
Vlada SBK/KSB izdvaja 73.650 maraka za uplatu kotizacija za sportska natjecanja
photo: Agencija DAN
Aktuelno

Vlada SBK/KSB izdvaja 73.650 maraka za uplatu kotizacija za sportska natjecanja

Vlada Srednjobosanskog kantona donijela je odluku o raspodjeli dijela sredstava iz budžeta namijenjenih za sport u 2017. godine, kojom se izdvaja 73.650 maraka za uplatu kotizacija za sudjelovanje u ligaškim natjecanjima klubova i udruženja iz oblasti sporta, za jesenju polusezonu.

Vlada na današnjoj sjednici nije prihvatila inicijativu zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Amre Kunovac, za povećanje postotka izdvajanja sredstava Fondu solidarnosti, od prihoda ostvarenih po osnovu doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje.

Ministri su, također, donijeli odluku o izdvajanju dijela sredstava za provođenje Programa i kriterija utroška sredstava za poticaje u poljoprivredi, kojom se izdvaja 4.000 maraka.

Ovaj novac će biti utrošen za podršku edukacije udruženja, pa će tako 2.000 maraka dobiti Udruženje proizvođača sira u BiH, a po 1.000 maraka Udruženje poljoprivrednih proizvođača “Vlašić-Lašva” Travnik i Udruženje ovčara i kozara Bugojno.

Vlada je, između ostalog, dala saglasnost za provođenje procedure javne nabavke za rekonstrukciju nekoliko škola u SBK/KSB, te usvojila Izvještaj o realizaciji mjera iz Reformske agende 2015. – 2018. i mjera iz Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz izvještaja o BiH za 2016. godinu, preuzetih iz Programa rada Vlade SBK/KSB za 2017. godinu.

FENA/Agencija DAN

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!