BH Telecom
Volonteri Crvenog križa Općine Travnik održali uspješnu Malu školu prve pomoći u OŠ Karaula
Volonteri Crvenog križa Općine Travnik održali uspješnu Malu školu prve pomoći u OŠ Karaula
Aktuelno

Volonteri Crvenog križa Općine Travnik održali uspješnu Malu školu prve pomoći u OŠ Karaula

Volonteri Crvenog križa Općine Travnik Harun Karahasanović i Dina Dautović su danas uspješno održali prezentaciju programa Male škole prve pomoći u Osnovnoj školi Karaula, pružajući važna znanja i vještine učenicima kako pravilno reagovati u hitnim situacijama.

Prezentacija je održana u saradnji sa nastavnicima i direktorom škole, a učestvovalo je nekoliko razreda učenika. Volonteri su koristili interaktivne metode kako bi učenicima približili osnove pružanja prve pomoći, ističući važnost brze i pravilne reakcije u hitnim trenucima.

Ovo je iznimno važan korak prema podizanju nivoa svijesti o pružanju prve pomoći u našoj zajednici. Djeca su pokazala izniman interes, postavljala su pitanja i aktivno učestvovala u radionicama. Cilj nam je osnažiti ih kako bi znala pravilno postupiti u slučaju ozljeda ili hitnih situacija“, istakli su volonteri Crvenog križa Općine Travnik.

Učitelji su također izrazili zadovoljstvo saradnjom, te su naglasili važnost ovakvih programa u školama.

Mala škola prve pomoći pruža učenicima osnovna, ali ključna znanja koja mogu spašavati živote. Radujemo se nastavku ovog programa u našoj školi i saradnji sa Crvenim križem općine Travnik“, izjavio je direktor Osnovne škole Karaula.

Osim u OŠ Karaula, volonteri Crvenog križa Općine Travnik planiraju nastaviti sa prezentacijama Malih škola prve pomoći i u drugim školama širom općine. Program će obuhvatiti što veći broj učenika kako bi se podigla svijest o važnosti pružanja prve pomoći u zajednici.

Naredne prezentacije već su zakazane, a Crveni križ poziva sve zainteresovane škole da se pridruže ovom važnom edukativnom programu.

Učenici se potiču da aktivno učestvuju i stvaraju sigurno okruženje za sebe i svoje školske kolege.

Crveni križ općine Travnik