BH Telecom
Aktuelno

Vrijedna donacija: Ambulanta Doma zdravlja Travnik u Karauli bogatija za EKG aparat (FOTO)

Danas je organizacija Pomozi.ba donirala EKG aparat za ambulantu Karaula JU Dom zdravlja Travnik. Ovo je jedan od mnogobrojnih projekata Pomozi.ba za naš Dom zdravlja.

U delegaciji iz Sarajeva bili su Saliha Rokša i Jasmin Bešagić, a domaćini iz Doma zdravlja Travnik bili su direktor, prim. dr. Sakib Meštrovac, pravnica, Semira Helda, te inicijatorica ovog projekta, Albina Brajić. Dom zdravlja se prikladno zahvalio uručenjem zahvalnice i torte.

“U ime Doma zdravlja Travnik želim izraziti duboku zahvalnost za jednu od mnogobrojnih i velikodušnih donacija, poput ove, a to je EKG aparat za ambulantu Karaula. Nabavka ovog aparata značajno će poboljšati zdravstvenu uslugu koju pružamo našim pacijentima. Ova donacija ne samo da će omogućiti našim zdravstvenim radnicima da efikasnije obavljaju svoje dužnosti, već će također značajno unaprijediti ranu dijagnostiku srčanih bolesti, monitoring hroničnih srčanih stanja, prevenirati iznenadnu srčanu smrt, te kod hitnih stanja, poput bola u grudima, pružiti vitalne informacije koje nas usmjeravaju na dalje hitno liječenje i intervencije. Svi ovi razlozi zajedno ukazuju na to da ovaj aparat predstavlja neprocjenjiv alat u očuvanju i unapređenju zdravlja stanovništva. Njegova uloga u prevenciji, dijagnostici i praćenju srčanih bolesti čini ga jednim od najvažnijih dijagnostičkih instrumenata u modernoj medicini,” izjavila je za Travnicki.INFO DMS Albina Brajić, koordinator projekta.

Travnicki.INFO