Transparency International
Vrtni centar SMARAGD nudi terakota saksije, a pogledajte i kako do njega
Vrtni centar SMARAGD nudi terakota saksije, a pogledajte i kako do njega - photo: Agencija DAN
Aktuelno

Vrtni centar SMARAGD nudi terakota saksije, a pogledajte i kako do njega (VIDEO+FOTO)

Planet obuca

Maj, pravo vrijeme za uređenje okućnice, a Vrtni centar Smaragd prava je adresa za to.

Krajnji rezultat u vanjskom prostoru i pored snažne želje, uloženog vremena i novca, nerijetko izostane. Različite biljke traže i različit tretman, posebno tlo za sadnju, sunce, vodu. Mnoge informacije dostupne su putem interneta, ali nikako ne mogu, kao uostalom i u drugim oblastima, zamijeniti struku. Čak i kad su svi kriteriji zadovoljeni, pogrešno kombinirane biljke, razlog su za određene probleme.

Stoga, želja da se u toplim danima što više koristi otvoreni prostor, potpuna je tek u uređenom ambijentu. Ponekad je dovoljna tek mala zelena površina da napravi veliki ugođaj.

Vrijednost usluge Vrtnog centra Smaragd, svakako je sveobuhvatnost: od ideje do realizacije kompletnog uređenja, što osim zelenih površina uključuje i ponudu i drugih elemenata; namještaja i materijala,kao i rasvjetu potrebnu za uređenje vanjskog privatnog ili poslovnog prostora.

U tom smislu prednjače sa bogatom paletom ponude, a od drugih, izdvaja ih kvalitet. To je primarna zadaća, koja i osigurava kreiranje već prepoznatljivog imidža na tržištu.

Upravo kvalitet i dovodi do, za ovo proljeće, posebne ponude – terakota saksije.

Prirodni materijal, koji naročito pogoduje biljkama, zapravo je i argument više da ih u vanjsko uređenje, svi one koji teže eleganciji, neizostavno uvrste. Uz samo nekoliko ovakvih saksija, čak i malo skromno dvorište bit će „na nivou“. Već jedan pogled, za one od ukusa, dovoljan je da prepoznaju potencijal prirodnog materijala, čija se podatnost, s obzirom da dolazi u različitim veličinama i oblicima, uklapa u svako dizajnersko rješenje uređenja vanjskog prostora.
Upravo neutralna boja, naglasit će ljepotu, čak i jednostavnih biljaka što i jeste osnovni cilj u uređenju vanjskog prostora.
Saksije terakora, odlikuje osim navedenih karateristika i velika otpornost na sve vremenske uvjete, a njihova težina čini ih i u vjetrovitim područjima postojanim, što nerijetko može biti problem za saksije od nekih drugih materijala.

Vrtni Centar Smaragd nalazi se nedaleko od Turbeta kod Travnika, na lokalnom putu za Karaulu, a u priloženom videu možete pogledati detaljnije, kako doći do Smaragda.

Vrtni centar Smaragd pruža usluge:

-planiranja i projektovanja zelenih površina

-izgradnja zelenih površina i izvođački radovi (izgradnja sistema za zalijevanje travnjaka i biljaka, nabavka transport i sadnja ukrasnih biljaka, zasnivanje travnjaka sijanjem, postavljanje travnog busjena i sl)

-održavanje zelenih površina i održavanje zelenila enterijera na bazi godišnjih ugovora ili povremenih intervencija (košenje trave i održavanje travnjaka, okopavanje i prihrana biljaka mineralnim i organskim gnojivima, borba protiv korova, zaštita biljaka od štetočina i bolesti, orezivanje i formiranje kruna biljaka i drveća i sl)

-biodekoracija enterijera i ozelenjavanje unutrašnjeg stambenog i poslovnog prostora biljnih vrsta u zatvorenom prostoru.

-ugradnja sistema za navodnjavanje automatikom

-prodaja biljaka i asortimana za uređenje i održavanje svih zelenih površina

Vrtni centar “Smaragd” možete posjetiti na adresi Varošluk bb., Turbe, a možete ih kontaktirati i na broj mobitela:

+387 61 278 299

Agencija DAN

Trebamo da znamo!