Transparency International
Aktuelno

Za zaposlenje i polaganje stručnog ispita krivotvorila Svjedodžbe i Diplomu o završenoj MSŠ Travnik

Planet obuca

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv A.T. zbog počinjenog produženog  krivičnog djela krivotvorenje isprave.

Optužnicom potvrđenom od strane Općinskog suda Kiseljak, optuženoj se stavlja na teret da je nabavila lažnu javnu ispravu i lažnu javnu ispravu upotrijebila kao pravu, na način da je kadrovskoj službi Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Bakovići, općina Fojnica, gdje je već zasnovala radni odnos predala Svjedodžbu o završenom prvom razredu, drugom razredu, trećem i četvrtom razredu,  Mješovite srednje škole „Travnik“ i  Diplomu o završenoj  srednjoj školi Mješovite srednje škole „Travnik“, iako je znala  i bila svjesna da nije pohađala Mješovitu srednju školu „Travnik“.

Optužena je dana 05.02.2015. godine na području općine Travnik predmetne lažne javne isprave  svjedodžbe i diplomu priložila Komisiji Ministarstva zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona kada je polagala i položila stručni ispit i dobila uvjerenje o položenom stručnom ispitu nakon odrađenog pripravničkog staža za medicinsku sestru.

U optužnici je postupajući tužilac predložio da se od osumnjiičene oduzmu Svjedodžba o završenom prvom razredu, drugom razreda, trećem razredu i četvrtom razredu Mješovite srednje škole „Travnik“ i Diplomu o završenoj  srednjoj školi Mješovite srednje škole „Travnik“.

Kantonalno tužilaštvo Travnik